Beskrivelse Om netstedet Nyheder Mailingliste
Billedkunst
Litteratur
Historie/Samfund
Film/Medier
Bøger/Biblioteker
Sprogproduktion
Universiteter
Ferie/Fakta
Internet
Aktuelt
Slotte
Frankofoni

Alt om Frankrig


danske sider om .fr

Slotte i Loiredalen

Chambord er det største og mest kendte franske slot. Hvis man overvejer at tage til Loiredalen på en kulturrejse (rundtur til slottene), bør man som det første lægge vejen forbi Chambord. Desværre er hjemmesiden for slottet ikke helt så imponerende som slottet selv, idet man savner både væsentlige oplysninger af historisk karakter og varierede billeder af interiøret, parken og slottet.


Chenonceau
Et unikt websted, der står fuldt mål med selve oplevelsen af Chenonceau-slottet. På hjemmesiden finder man 3D-billeder i topkvalitet, som man selv kan navigere rundt i. Chenonceau er ikke Frankrigs største slot, men absolut det yndigste. Ved slotsbesøget bør man ikke snyde sig selv for en tur på Cher-floden i en af de robåde, man kan leje på stedet. Det er en oplevelse at sejle ind under hvælvingerne i den bærende konstruktion.


Cheverny
Château de Cheveryny kaldes også for Tintin-slottet, fordi Hergé brugte det som skitse til Møllenborg. Slottet forsøger da også at sælge sig selv på Tintin, selvom det sagtens kan stå alene. Som de skriver på hjemmesiden, har slottet et af de fremmeste møblementer i Frankrig.


Azay-le-Rideau
Er også et af de mest kendte slotte, sikkert fordi det ligger halvt ude i en sø, som gengiver flotte spejlbilleder af det. Der findes, så vidt jeg ved, ikke nogen specifik hjemmeside for slottet, men den hjemmeside, ovenstående link refererer til, indeholder udmærkede billeder af ikke blot dette, men også af andre slotte. Klik her for oplysninger om det.


Blois
Le Château de Blois indskriver sig i den blodige del af den franske historie, idet det var her, at Henrik den Tredje med følge dræbte hertugen Henrik af Guise i 1588 for at slippe for hans stigende magt. De hjemmesider, man kan finde om slottet er desværre ikke på højde med den fysiske oplevelse af slottet.
Senest opdateret: 15. oktober 2006