Beskrivelse Om netstedet Nyheder Mailingliste
Billedkunst
Litteratur
Historie/Samfund
Film/Medier
Bøger/Biblioteker
Sprogproduktion
Universiteter
Ferie/Fakta
Internet
Aktuelt
Slotte
Frankofoni

Alt om Frankrig


danske sider om .fr
Prosa
Er du til Michel Houellebecq med det danskklingende navn? Eller er han lidt for provokerende til dit sindelag? Døm selv på hans flotte hjemmeside, hvor du finder masser af lækre billeder af autoren selv - ja du kan sågår skrive til ham!

Dette netsted viser den imponerende samling af originalmanuskripter som Bibliothèque nationale har i sine dybe kældre, men også at forskerteamet bagved formår at yde det ypperste hvad angår præsentationen af en forfatter: tidstavler, tematiske oversigter og en elektronisk lærebog hvor multimediet kommer til sin ret, gør netstedet til et af de flotteste af sin slags.

Et omfangsrigt netsted med forfatterens biografi, værk, portræt af venner og amurøse forbindelser, on-linetekster og links til lignende


Aldeles fremragende netsted med forfatterens biografi og et stort udvalg af hans tekster (noveller, romaner, kronikker, etc.) samt et udmærket billedgalleri. Endelig findes der en let anvendelig søgefunktion.


Et meget komplet netsted med biografi, bibliografi og on-linetekster.


En udmærket introduktion til Proust hvor du kan læse om tilblivelsen af A la recherche du temps perdu, om tid, sted og hukommelse i værket samt en gennemgang af Le Temps retrouvé.


Her kan du finde oplysninger om Célines liv og værk, læse resumeer af hans romaner, supplere din bibliografi og finde flere links. Endvidere kan du høre Céline tale i et par korte uddrag af interviews.


2003 er hundredårsdagen for Simeons fødsel. På dette netsted kan man læse hans biografi, og man finder desuden en bibliografi og nyheder om konferencer m.m., som Forskningscenteret (Centre d'études Georges Simenon) holder ajour.


Musée Yourcenar fejrer hundredåret for Marguerite Yourcenar! På deres reklamefinansierede netsted kan man finde oplysninger om denne feterede forfatterindes liv og værk samt finde vej til museet.


En linksamling hvor man med garanti kan finde interessante oplysninger, billeder, etc., men på egen hånd!


Et typisk bibliografisk anlagt netsted der nok kun vil interessere virkelige kendere, hvilket det nok til gengæld også vil gøre!


En fin linksamling der henviser til etablerede netsteder hvor man kan finde tekster m.m. Endvidere biografi, kollokvier, bibliografi.
Senest opdateret: 10. september 2006