Beskrivelse Om netstedet Nyheder Mailingliste
Billedkunst
Litteratur
Historie/Samfund
Film/Medier
Bøger/Biblioteker
Sprogproduktion
Universiteter
Ferie/Fakta
Internet
Aktuelt
Slotte
Frankofoni

Alt om Frankrig


danske sider om .fr
Poesi
Jean-Michel Maulpoix
Hvor skal man placere et højt kultiveret menneske som Maulpoix, hvis ikke inden for poesiens område? Maulpoix lever og ånder for den - gennem egne digtsamlinger som gennem kritiske værker om Jacques Réda og Michaux. Undertegnede har så tidligt som i 1996-97 fulgt hans undervisning med stort udbytte.

Henri Michaux
Maulpoix har lavet et netsted om Michaux, som man hurtigt får et overblik over.

Apollinaire
Apollinaire er med stor sandsynlighed den største franske digter i det 20. århundrede. Netstedet, der forsøger at kommunikere dette til os, er desværre ikke det 21. århundredes bedste hjemmeside. Men man kan da høre hans stemme og se ham på levende billeder.

Poésie webnet
Fantastisk netsted hvor man med stor sandsynlighed kan finde det digt man søger: her findes i alt 4800 af slagsen. Man kan også søge på hver enkelt forfatter hvis man blot har lyst til at læse nyt!

Centre international de poésie Marseille
Excellent netsted, hvor man kan følge med i, hvad der sker på lyrikfronten. Man kan klikke sig ind på de digtere, man kender (fx Cadiot, Hocquard eller Noël), eller surfe tilfældigt rundt og HØRE digterne læse egne værker op.

Muse
Denne linksamling henviser til alt hvad der har med poesi at gøre: tidsskrifter med mulighed for publikation af egne digte, hjemmesider omhandlende udvalgte digtere, skriveværksteder og festivaller.

Club des Poètes
Et omfattende netsted som tilhører et lille familiedrevet spisested i Paris. Her kan du følge med i poetiske nyheder og begivenheder, lytte til digte der bliver læst op af professionelle udøvere og læse korte artikler om mange digtere.

Digtere i det 19. og 20. århundrede
En fin linksamling til on-line værker af nogle af de største digtere de sidste 200 år: Musset, Vigny, Hugo, Baudelaire, Gautier, Bertrand, Laforgue, Cros, Corbière, Rimbaud, Segalen, Apollinaire, Ponge.

Digtere i det 19. og 20. århundrede
Læs kortfattede beskrivelser af romantikkens og symbolismens poetiske skoler, bliv indført i enkelte forfatteruniverser eller læs Det symbolistiske Manifest.

Lautréamont
Referencestedet til Lautréamont på Internettet. Michel Pierssens der er ekspert i denne digter, leder netstedet hvor digterens tekster, nyheder inden for forskningsfeltet osv. kan findes.

La Fontaine
Læs her hans berømte fabler, teaterstykker, poetiske prosa og meget mere fra hans hånd. Omfattende introduktion til 1600-tallet med stort billedmateriale. Send dit La Fontaine-postkort herfra!

Mallarmé
Omfattende biografi, onlinetekster af hans samlede værker, bibliografi og uddrag af Huysmans' A rebours giver en god introduktion til Mallarmé.

Mallarmé
Nærgående tekstanalyser der ord for ord løser op for nogle af de svære digtes gåder. Kræver tålmodighed, men udbyttet er derefter.Senest opdateret: 10. september 2006