Beskrivelse Om netstedet Nyheder Mailingliste
Billedkunst
Litteratur
Historie/Samfund
Film/Medier
Bøger/Biblioteker
Sprogproduktion
Universiteter
Ferie/Fakta
Internet
Aktuelt
Slotte
Frankofoni

Alt om Frankrig


danske sider om .fr
Nyheder

Februar 2005

Frankofil er blandt de første hjemmesider herhjemme, der har beskæftiget sig med den franske kultur. Den er særdeles omfattende og inkluderer flere diskussionsfora. Igangsætterne bag Frankofil har ligeledes skabt en dansk søgemaskine, der surfer nettet rundt for at finde nye og gamle hjemmesider om det franske. Det drejer sig om www.alt-om-frankrig.dk.
Findes under kategorien Internet/Søg generelt.
Desuden kan man nu søge direkte på franske hjemmesider via den lille rubrik på forsiden.

December 2004

Schweiz
November måned byder på en ny kategori, nemlig franske forlag, som der findes et utal af. Det er dog kun de fremmeste, der har fundet vej til Franskkultur.dk's sider, de, der hovedsageligt har med kultur og litteratur at gøre.
Findes under kategorien Frankofoni.

November 2003

Forlag
November måned byder på en ny kategori, nemlig franske forlag, som der findes et utal af. Det er dog kun de fremmeste, der har fundet vej til Franskkultur.dk's sider, de, der hovedsageligt har med kultur og litteratur at gøre.
Findes under kategorien Bøger/Biblioteker.


September 2003

Jean-Michel Maulpoix
Hvor skal man placere et højt kultiveret menneske som Maulpoix, hvis ikke inden for poesiens område? Maulpoix lever og ånder for den - gennem egne digtsamlinger som gennem kritiske værker om Jacques Réda og Michaux. Undertegnede har så tidligt som i 1996-97 fulgt hans undervisning med stort udbytte.
Findes under kategorien Poesi.

Henri Michaux
Maulpoix har lavet et netsted om Michaux, som man hurtigt får et overblik over.
Findes under kategorien Poesi.

Apollinaire
Apollinaire er med stor sandsynlighed den største franske digter i det 20. århundrede. Netstedet, der forsøger at kommunikere dette til os, er desværre ikke det 21. århundredes bedste hjemmeside. Men man kan da høre hans stemme og se ham på levende billeder.
Findes under kategorien Poesi.

Er du til Michel Houellebecq med det danskklingende navn? Eller er han lidt for provokerende til dit sindelag? Døm selv på hans flotte hjemmeside, hvor du finder masser af lækre billeder af autoren selv - ja du kan sågår skrive til ham!
Findes under kategorien Prosa.

Absurd teater havde sin opblomstringsperiode i 1950'erne. Dette kan man læse mere om på Søren Olsens hjemmeside, hvor man også finder en særdeles udførlig bibliografi og en biografi.
Findes under kategorien Teater.


Juni 2003

Dictionnaire international des termes littéraires (DITL)
Leksikon over litterære termer og genrer, der er skrevet af specialister inden for emnet. Kort bibliografi til hvert emne. Klik på 'Article Index' og slå begreber som 'mimesis', 'autofiktion' og 'aposiopese' op.
Findes under kategorien Litteraturanalyse.

Centre international de poésie Marseille
Excellent netsted, hvor man kan følge med i, hvad der sker på lyrikfronten. Man kan klikke sig ind på de digtere, man kender (fx Cadiot, Hocquard eller Noël), eller surfe tilfældigt rundt og HØRE digterne læse egne værker op.
Findes under kategorien Poesi.

Point FLE
Omfattende netsted, hvor man kan få mange timer til at gå med grammatikøvelser, ortografi, fonetik, litteratur m.m.m. Netstedet henviser til andre hjemmesider med de relevante oplysninger.
Findes under kategorien Grammatik.

Flemming Ravn Nefts linksamling er bestemt et besøg værd! Tjek lige alle de radiostationer! Et klik er nok for at være online. Også mange spændende links til fransk litteratur og kunst, specielt er der mange henvisninger til den frankofone verden.
Findes under kategorien Franske institutioner i DK.


Maj 2003
Vox Poetica
Vox Poetica er litteraturteori og -analyse på allerhøjeste niveau. Her forefindes teoretiske tekster af litteraturtopforskere som Dorrit Cohn, Jean-Marie Schaeffer, Jean-Michel Adam og Alain Rabatel. Man kan endda høre enkelte oplæg fra diverse konferencer.
Findes under kategorien Litteraturanalyse.


April 2003

2003 er hundredårsdagen for Simeons fødsel. På dette netsted kan man læse hans biografi, og man finder desuden en bibliografi og nyheder om konferencer m.m., som Forskningscenteret (Centre d'études Georges Simenon) holder ajour.
Findes under kategorien Prosa.


Musée Yourcenar fejrer hundredåret for Marguerite Yourcenar! På deres reklamefinansierede netsted kan man finde oplysninger om denne feterede forfatterindes liv og værk samt finde vej til museet.
Findes under kategorien Prosa.


Januar 2003

Aktuelt på Franskkultur.dk
Som et forsøg lancerer Franskkultur.dk en ny rubrik, der indeholder indslag om aktuelle franske begivenheder i Danmark. Desuden har man mulighed for at opslå mindre annoncer angående fransk sprog og kultur.
Findes under kategorien Aktuelt.


Camping France
Er du til campingferie, er dette netsted et godt bud på, hvordan du finder lige præcis den campingplads, der står mål med dine behov. Klik på den region, du ønsker at tage til, og find 11.000 franske campingpladsers adresse, faciliteter og prisniveauer direkte. Fra én til fire stjerner.
Findes under kategorien Ferie/Fakta>Ferie.


Rentacar - Biludlejning
Rentacar er nok Frankrigs billigste biludlejningsfirma. På deres hjemmeside kan du tjekke bilmodeller, priser og udlejningsbureauernes beliggenhed i diverse provinsbyer.
Findes under kategorien Ferie/Fakta>Ferie.


November 2002

Weblettres
Weblettres er en linksamling til sprog, litteratur og kultur. Her findes mange spændende muligheder for gymnasielæreren, der er på jagt efter undervisningsmateriale. Klik på rubrikken Lycée.
Dette link findes under kategorien litteratur/e-tekster.


Le Quid er berømt for at have oplysninger om alt og alle, og dette gælder da også deres hjemmeside. Vidste du, at en gennemsnitsturist fra 1999 lagde 410 F om dagen i Frankrigs statskasse? Her kan du også finde en oversigt over de kendteste filminstruktører.
Dette link findes under kategorien praktiske oplysninger.


Napoléon
På dette meget professionelle netsted har man samlet et stort informationsmateriale, der ledsages af de fleste af de malerier, der findes af Napoleon. De historiske oversigter er meget overskuelige og sat ind i spændende web-animationer.
Dette link findes under kategorien historie.Senest opdateret: 10. september 2006