Beskrivelse Om netstedet Nyheder Mailingliste
Billedkunst
Litteratur
Historie/Samfund
Film/Medier
Bøger/Biblioteker
Sprogproduktion
Universiteter
Ferie/Fakta
Internet
Aktuelt
Slotte
Frankofoni

Alt om Frankrig


danske sider om .fr
Litteraturhistorie
Søgemaskine der kan fortælle hvilke værker der er udgivet hvilke år, og hvilke værker en bestemt forfatter har udgivet.

Renaissance-France
Brillant netsted med velskrevede kommentarer om perioden og dybdeborende arbejder om specielt Rabelais og Montaigne. Man kan høre mange af Ronsards sonetter blive læst op.

Le Baroque et la Préciosité
Barokken ses her ud fra alle dens aspekter: arkitektur, malerkunst, poesi, musik og skulptur. Her er et fint indeks over klassicismens og barokkens termer og masser af billeder og klassisk musik! Lær alt om hvordan den præciøse kvinde opfatter kærligheden!

Le Classicisme
Her kan du komme på rundtur i den franske klassicisme hvor du bl.a. kan se billeder af Versailles og Louis XIV-møbler foruden malerkunst og skulpturer. Læs desuden tekster fra og om perioden: Corneille, Racine, Molière, Boileau, Pascal, Mme de La Fayette og La Rochefoucault.


Web17
Dette netsted henvender sig hovedsageligt til viderekomne idet det er bibliografisk anlagt.

La poésie baroque
Tekster, links, kommentarer og forfatteroversigter: Voiture, Saint-Amant, d'Aubigny, Théophile de Viau.

Recherches littéraires sur le dix-huitième siècle
Læs om og af Diderot, Montesquieu, Marivaux, Cazotte, Sade, Bernardin de Saint-Pierre og Voltaire og se billeder af Chardin, Boucher og Fragonard.

Dix-neuf
Dette netsted samler væsentlige links til fransk litteratur i det 19. århundrede. Navnlig forfatteroversigten er værd at kaste et blik over.

Chronologie 1848-1914
Patrick Rebollar har skabt en omfangsrig og efterhånden alment kendt tidstavle med historiske, filosofiske og litterære oplysninger for hvert årstal. Talrige links og mulighed for fordybelse. Tjek også hans personlige hjemmeside med litterære nyheder.Senest opdateret: 10. september 2006