Beskrivelse Om netstedet Nyheder Mailingliste
Billedkunst
Litteratur
Historie/Samfund
Film/Medier
Bøger/Biblioteker
Sprogproduktion
Universiteter
Ferie/Fakta
Internet
Aktuelt
Slotte
Frankofoni

Alt om Frankrig


danske sider om .fr
Historie
L'histoire par l'image
Brillant netsted der med et væld af billeder, oversigter og analyser, eminent fortæller den franske historie fra 1789-1939.

Napoléon
På dette meget professionelle netsted har man samlet et stort informationsmateriale, der ledsages af de fleste af de malerier, der findes af Napoleon. De historiske oversigter er meget overskuelige og sat ind i spændende web-animationer.

Den franske revolution
Portrætter af mændene bag Revolutionen, oversigter over paladsernes arkitektur og indretning, adelens beklædning, Paris' tilstand og revolutionære sange hvis melodier kan høres online. Desuden en kronologi samt uddrag af love og dekreter (La Déclaration des Droits de l'Homme et du Citoyen de 1793). Desuden et lille opslagsværk over nogle af revolutionens termer.

Den franske revolution
En dag-for-dag-kronologi over Revolutionen, de revolutionære sange, kortfattede biografier over Robespierre, Danton, Marie-Antoinette, Desmoulins, breve og taler (fx brev fra Charlotte Corday).

Pariserkommunen
Engelsk netsted med over 1200 billeder fra Pariserkommunen: fx portrætter og karikaturer af dens deltagere såsom Louise Michel, Gustave Courbet, Vermorel og Jules Vallès.Senest opdateret: 10. september 2006