Beskrivelse Om netstedet Nyheder Mailingliste
Billedkunst
Litteratur
Historie/Samfund
Film/Medier
Bøger/Biblioteker
Sprogproduktion
Universiteter
Ferie/Fakta
Internet
Aktuelt
Slotte
Frankofoni

Alt om Frankrig


danske sider om .fr
Forlag
Godt nok er Gallimard i dag som det største franske forlag forbundet med en lukrativ forretning, men man skal ikke glemme, at forlaget startede som et avant-gardeforetagende i starten af århundredet med tidsskrifter som Le Mercure de France og ikke mindst La Nouvelle Revue francaise, som efter 92 år stadig er Frankrigs måske vigtigste og mest toneangivende litterære tidsskrift. Flot hjemmeside med bl.a. et fototek med billeder af forfattere (Sartre, Duras, etc.) og kunstnere fra det 20. århundrede. Prøv evt. også den audio-visuelle guide.

Le Seuil er et af Frankrigs fineste forlag med masser af udgivelser inden for litteratur og litteraturkritik samt ikke at glemme deres serie "Fiction & Cie", som befinder sig midt mellem fiktion og nonfiktion. Desværre virker deres hjemmeside ikke så gennemtænkt og spændende.


Dette forholdsvist lille forlag har valgt ikke at give deres hjemmeside et alt for professionelt udseende. Det skyldes givetvis, at de ikke ønsker at skræmme deres kunder væk, som sikkert ikke er øvede internetbrugere. Forlaget byder dog på mange spændende udgivelser af både litteraturkritik og litteratur i oversættelse fra dansk, svensk, tysk, etc. Desuden har de en spændende serie med mere eller mindre ukendte værker fra romantikken. Et besøg på deres postadresse over for Luxembourghaven kan desuden varmt anbefales!


P.O.L. er et forlag for viderekomne læsere. Forlaget udgiver helt moderne forfattere såsom Olivier Cadiot, Emmanuel Hocquard, o.a. På deres hjemmeside findes et katalog over alle de udgivne forfattere og deres bøger. Desuden fotografier af forfatterne samt korte biografiske data.


Hachette er et forlag, der udgiver alt mellem himmel og jord: billedbøger om biler, turistguider, litterære værker, m.m.m. Desværre vidner deres hjemmeside lidt for godt om dette virvar, hvilket er en skam, da forlaget bestemt har noget at byde på. Hachette ejer bl.a. forlagene Stock, Le Livre de Poche, Pauvert og Fayard, som der findes links til på Hachettes hjemmeside (under Les Editeurs).


PUF

Presses universitaires de France er et anerkendt forlag, i hvert fald hvad litteraturkritik angår. Som navnet angiver, er bøgerne på universitetsniveau. Hjemmesiden er dog en smule forvirrende med dens animationer.


Flammarion er et udmærket forlag, deres hjemmeside er dog ikke så interessant.
Senest opdateret: 10. september 2006