Beskrivelse Om netstedet Nyheder Mailingliste
Billedkunst
Litteratur
Historie/Samfund
Film/Medier
Bøger/Biblioteker
Sprogproduktion
Universiteter
Ferie/Fakta
Internet
Aktuelt
Slotte
Frankofoni

Alt om Frankrig


danske sider om .fr
Billedkunst
Webmuseum
Her kan du finde de fleste berømte europæiske malerier fra renæssancen til i dag. Billedkvaliteten er i top, og der er mange periodebeskrivelser og analyser af enkelte værker. Kunstnere: Monet, Delacroix, Manet, Seurat, Courbet, van Gogh, Gauguin, Watteau.

Musée du Louvre
Få en ultimativ virtuel oplevelse ved at se Venus fra Milos fra alle vinkler. Netstedet er enormt hvorfor det kan tilrådes at bruge databasen La Joconde (sådan kaldes Mona Lisa): heri kan man finde yderligere billedgengivelser af berømte malere, også fra andre museer end Louvre.

Musée d'Art Moderne (Pompidou)
Her kan du gå på virtuelt besøg i selve museets lokaler og se hvert kunstobjekt som det fremtræder på museet. Mange af kunstværkerne, som stammer fra det 20. århundrede, er ledsaget af fyldige kommentarer som indfører yderligere i den moderne kunst. Trods et lidt ulogisk webdesign er det værd at bruge tid på at opdage alle detaljerne. Kunstnere: Picasso, Malevitch, Braque, Léger, Delaunay, Tinguely, Yves Klein, Dubuffet.

Musée de Cluny
Et af de største og flotteste franske museer om middelalderen har skabt et virkelig spændende netsted med masser af billeder, tekster, historiske oversigter, elektroniske postkort og meget andet.

Musée des Beaux-Arts de Bruxelles
Her kan man læse præsentationer af de forskellige perioder fra middelalderen til i dag og se enkelte eksempler på kunstværker. Teknikken og designet er i orden, men man savner at kunne se lidt flere værker on-line. Kunstnere: Bosch, David, Ensor, Rembrandt, Rubens.

Musée Rodin
Flot websted med gode værkgengivelser og mange informationer om liv, værk og nyheder.

Musée d'Orsay
Selvom dette museum er blandt Frankrigs kendteste, er der ikke meget af nævneværdig interesse ud over oplysninger om åbningstider og kommende særudstillinger.

Claude Monet
Et udmærket netsted med mulighed for at se de fleste af Monets værker on-line, læse hans biografi og købe plakater.Senest opdateret: 10. september 2006