Beskrivelse Om netstedet Nyheder Mailingliste
Billedkunst
Litteratur
Historie/Samfund
Film/Medier
Bøger/Biblioteker
Sprogproduktion
Universiteter
Ferie/Fakta
Internet
Aktuelt
Slotte
Frankofoni

Alt om Frankrig


danske sider om .fr
Biblioteker
Bibliothèque nationale de France
Fremragende netsted for den bibliofile. BNF er et af de største biblioteker i verden, og på deres hjemmeside har du mulighed for at finde lige hvad du skal bruge... På deres hjemmeside kan du finde links til bibliotekerne i resten af Frankrig.

Bibliothèque du Centre Pompidou
Dette spraglede websted har et fint søgekatalog over bibliotekets vældige bog- og multimediesamling.

Bibliothèque Sainte-Geneviève
Læs om bibliotekets historie og arkitektur eller søg i deres on-line database. Biblioteket har en samling på omkring 140.000 nordiske bøger.

Bibliothèque de la Documentation francaise
Søg i kataloget over aktuelle dokumenter inden for politik (fx præsidentvalg), sociologi og økonomi, m.m. Her er mulighed for at konsultere nogle af dem on-line, mens andre må ses på stedet. Frankrig indadtil og udadtil i officielle skrifter.

Bibliothèque Université Paris8
Avancerede søgemuligheder både i bogkataloget, ph.d.-afhandlinger og specialer.

Bibliothèque du Film
Oversigt over hvilke slags dokumenter man kan finde på dette filmbibliotek. Alt om specifikke film, instruktører, scenografer, filmspecialister, filmlink og -tidsskrifter. Søg fx på en filmtitel og få en liste over monografier, artikler, fotografier og 'dossier de presse'.

Médiathèque de l'IRCAM
Oplysninger om audio-visuelle dokumenter, hovedsageligt om klassiske komponister som man kan læse notitser om og finde diskografier over.

Encyclopédie sonore
Dette netsted har lagt mange tusind forelæsninger af kendte universitetslærere ud på nettet. Det er gratis at tilmelde sig (se skærmens højre side), men også obligatorisk. Herefter har man mulighed for at høre foredrag i god kvalitet om fransk litteratur, grammatik, historie, m. m. Undertegnede har fx hørt glimrende analyser af Lautréamont og Saint-John Perse og af romanen som essay. Desværre har de ikke alle de forelæsninger, de reklamerer med.


Senest opdateret: 10. september 2006